Wiele osób marzy o szczuplejszej sylwetce i chciałoby osiągnąć ten cel do sylwestra. Do świętowania Nowego Roku zostały jednak zaledwie trzy tygodnie. Czy istnieje dieta cud, dzięki której będziemy w stanie schudnąć w tak krótkim czasie?
Jeśli nasz metabolizm jest zbyt wolny, tyjemy. Tempo przemiany materii w dużej mierze zależy od nas samych. Co zrobić, żeby proces ten funkcjonował poprawnie?
Sposób odżywiania ma ogromne znaczenie dla zdrowia i urody. Nie da się zachować promienistej i gładkiej skóry, jeśli nie dostarczymy jej wszystkich potrzebnych składników. Co jeść, żeby mieć piękną cerę?
Lepszy jest hummus domowy czy sklepowy? W Dzień Dobry TVN wyjaśniła to prowadząca program "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" Katarzyna Bosacka. Powiedziała też, jakie zdrowotne właściwości ma to danie.
Kurkuma to przyprawa o wielu dobroczynnych właściwościach. Działa antynowotworowo, wzmacnia pracę mózgu, a także ma właściwości przeciwzapalne, przez co podnosi odporność. Warto dodawać ją do potraw, szczególnie podczas chłodnych, jesienno-zimowych dni.
Imbir ma bardzo korzystny wpływ na nasze zdrowie, ma właściwości rozgrzewające i odchudzające. Jak wykorzystać go w walce z przeziębieniem? O imbirze i jego właściwościach opowie dziennikarka Agnieszka Cegielska.
Przyczyn powstawania trądziku jest wiele i często trudno je określić. Jak sobie jednak z nim poradzić? Produkty, które działają antybakteryjnie, każdy z nas znajdzie w swojej kuchni. Zrób pierwszy, naturalny krok do pięknej cery.
Mikołaj Rey w "Dzień Dobry TVN" spotkał się z kulturystą Przemysławem Forbotko. Zaproponował mu ciekawe i szybkie do przyrządzenia danie, odpowiednie dla jego stylu życia.
Nasza wątroba bardzo ciężko pracuje, aby chronić nas przed toksynami. Warto ją wspomóc - zwłaszcza na początku tygodnia, po weekendzie pełnym dobrej zabawy.
Choć glony wyglądają mało apetycznie i niechętnie po nie sięgamy, warto wpleść ten produkt do naszych potraw. Zawierają wiele cennych właściwości i wspierają nasze zdrowie.
W codziennym życiu często towarzyszy nam stres. Jak sobie z nim radzić? Jak go zwalczać? Okazuje się, że istnieje wiele znanych nam, naturalnych produktów, które pomogą z nim wygrać.
Chleb chlebowi nierówny. Na sklepowych półkach mamy do wyboru bułki, kajzerki, bagietki, bezglutenowe wypieki, chleby pełnoziarniste, na zakwasie, pszenne i gryczane. Które wybrać? Które są najzdrowsze i czym kierować się przy ich wyborze?
Kapusta króluje w tradycyjnych polskich potrawach. Nic dziwnego, ponieważ ma wiele pozytywnych właściwości. Ta kiszona świetnie sprawdzi się podczas odchudzania oraz w walce z kacem.
Najnowsze badania wykazały, że zjedzenie wczesnego obiadu podnosi metabolizm i ogranicza zachcianki. Wcześniejszy obiad może mieć więc korzystny wpływ na naszą sylwetkę. Są jednak także słowa krytyki na temat tego nowego planu żywieniowego.
Suszone owoce zawierają wiele witamin i minerałów oraz naturalny cukier. Są bardzo zdrowe, ale niestety też tuczące. Czy warto zatem włączyć je do swojej diety mimo, że mają tak dużą liczbę kalorii?