Mikołaj Rey w "Dzień Dobry TVN" spotkał się z kulturystą Przemysławem Forbotko. Zaproponował mu ciekawe i szybkie do przyrządzenia danie, odpowiednie dla jego stylu życia.
Przemysław Forbotko jest kulturystą i fitness-modelem. Trenuje już od pięciu lat. Od ok. dwóch, dwóch i pół roku zajmuje się kulturystyką zawodowo.
Jego motywy rozpoczęcia ćwiczeń były szlachetne. Nie zaczął treningów, żeby podobać się dziewczynom. Wszystko zaczęło się z powodu choroby jego mamy. Chciał być silny, by jak najbardziej jej pomagać, nawet nosić ją na rękach. Szybko polubił ciężkie treningi. Na siłowni mógł się wyżyć i pozbyć się frustracji.
Radykalna zmiana diety
Przemysław zanim zaczął ćwiczyć był chudy i nie odżywiał się zbyt zdrowo. Teraz przywiązuje dużą wagę do diety.
- Kiedyś myślałem, że jogurt i parówki są świetną metodą odżywiania się. - powiedział Forbotko. - Teraz jakbym spotkał samego siebie, powiedziałbym: człowieku, co ty robisz? - dodał kulturysta.
Przemysław odżywia się teraz regularnie, je częściej, a mniej. Spożywa przede wszystkim kurczaka, indyka, ryby, ryż, makaron i płatki owsiane. Kulturysta pilnuje diety i nie podjada. Trzyma się swojego planu żywieniowego.
- Kocham jeść, uwielbiam to. Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie dnia bez mojej diety, bez mojej tzw. michy - powiedział Forbotko.
Mikołaj Rey zaproponował kulturyście ciekawy przepis na danie z kurczaka, które można łatwo i szybko przygotować.
Obejrzyj film z przepisem na to ciekawe danie:
Autor: AP/rp / Źródło: x-news
Źródło zdjęcia głównego: x-news