Kanapki z chrzanową pastą z makreli i białego sera z rodzynkami

Kanapki z pastą z makreli, chrzanem i białym serem
Kanapki z pastą z makreli
Źródło: TVN Meteo Active
Joseph Seeletso ma głowę pełną pomysłów, zwłaszcza, jeśli chodzi o śniadania. Tym razem proponuje pastę z makreli z nutą chrzanu i rodzynkami na żytnim pieczywie.

TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?SPRAWDŹ NUMERY KANAŁÓW!

Kanapka na śniadanie to banał? Nie w przypadku kanapek serwowanych przez Josepha Seeletso. Jego wersja to żytnie pieczywo posmarowane pastą z makreli z chrzanem, białym serem i rodzynkami.

Przepis:

1. Oddziel mięso makreli, pozbądź się ości i delikatnie je rozgnieć.

2. Przerzuć je do miski i wymieszaj z łyżeczką chrzanu i łyżeczką białego sera.

3. Kromki pieczywa posmaruj po obu stronach olejem rzepakowym i podsmaż na patelni.

4. Posmaruj je przygotowaną pastą, udekoruj kilkoma namoczonymi w wodzie rodzynkami i ziołami.

Smacznego!

Autor: stella/kk / Źródło: TVN Meteo Active

Czytaj także: