Zupa idealna na jesień: dyniowy krupnik z kaszą jaglaną

Zrób swój krupnik dyniowy z kaszą jaglaną
Krupnik dyniowy z kaszą jaglaną
Źródło: TVN Meteo Active
Maia Sobczak, autorka popularnego bloga kulinarnego qmamkasze.pl, zdradziła nam swój przepis na przepyszny rozgrzewający krupnik dyniowy z kaszą jaglaną.

TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?

SPRAWDŹ NUMERY KANAŁÓW

Do przygotowania krupnika dyniowego z kaszą jaglaną potrzebujesz:- 1/2 średniej dyni hokkaido,- 1/2 szklanki kaszy jaglanej,- włoszczyzny,- 4 ziemniaki,- 2 łyżki masła klarowanego,- soli wędzonej lub śliwki wędzonej,- szczypty kminu,- szczypty kurkumy,- natki pietruszki,- świeżego tymianku.

Przygotowanie

Umyj warzywa i pokrój je na kawałki. Następnie rozgrzej masło klarowane, dodając do niego szczyptę kminu i kurkumy. Do rozgrzanego naczynia wrzuć warzywa oraz zioła i podsmaż je przez chwilę.- Robię to aby się otworzyły i oddały pełnię smaku - wyjaśniała Sobczak. Gdy warzywa będą miękkie dodaj kaszę, a następnie całość zalej wodą i gotuj do momentu, aż kasza zmięknie i powstanie aromatyczny wywar warzywny.

- Ta zupa ma świetne właściwości, rozgrzewa i pobudza układ pokarmowy - podkreśliła autorka bloga qmamkasze.pl.

Smacznego!

Autor: stella/map / Źródło: TVN Meteo Active

Czytaj także: