Coraz więcej pracodawców w ramach dodatkowych świadczeń promuje zdrowe odżywianie, zapewniając w biurach bezpłatne owoce i warzywa - pisze "Rzeczpospolita".
Z polskich biur i firmowych kantyn znikają popularne do niedawna automaty z batonami i chipsami. Ich miejsce zajmują skrzynki z owocami oraz krojone warzywa. Wypierają one coraz częściej ciasteczka i paluszki z korporacyjnych spotkań.
Nowe trendy
Piotr Szczepanik, prezes firmy TheFruitBox.pl, która od ponad dwóch lat dostarcza świeże owoce i warzywa do warszawskich biur twierdzi, że umyte i pokrojone zestawy (np. ogórków, rzodkiewek, marchewek, cykorii) są coraz bardziej popularną przekąską zarządów firm. Na razie jednak prym wiodą świeże owoce - najczęściej sezonowe. Taka zmiana w menu firm to przejaw przenikającej do nas z Zachodu koncepcji well-being, wellness i związanego z nią trendu zdrowego trybu życia - zauważa "Rzeczpospolita".
Autor: tol/gry / Źródło: PAP
Źródło zdjęcia głównego: sxc.hu