"To pomyje, kucharz nie umie gotować". Kuchenne rewolucje w Szklarskiej Porębie

O pomoc Magdy Gessler poprosili właściciele restauracji "Kanion"
"To pomyje, kucharz nie umie gotować". "Kuchenne rewolucje" w Szklarskiej Porębie
Źródło: TVN

W 12. odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler udała się do Szklarskiej Poręby, by pomóc właścicielom restauracji Kanion. Nie zabrakło emocji.

Magda Gessler odwiedziła Szklarską Porębę. O pomoc poprosili ją Agata i Marek, właściciele restauracji Kanion.

Od początku lokal nie przyciągał gości. Nie było chętnych na proponowane dania z przegrzebków, dlatego karta została zmieniona. Znalazła się w niej mieszanina różnych dań. Jest tam włoska pomidorowa z bazylią i żurek, pizza i kwaśnica. Ale i to nie przyniosło sukcesu. Inne okoliczne restauracje były pełne gości, a Kanion ciągle świecił pustkami.

"Woda z kitem"

Prowadząca "Kuchenne rewolucje" po spróbowaniu pomidorowej z mozzarellą i polędwiczką skomentowała: - Smakuje to jak pomyje. Myślą, że wodę z kitem można sprzedać za duże pieniądze. To jest kit, nie zupa.

Po degustacji kolejnych dań Magda Gessler stwierdziła: kucharz nie umie gotować.

Zaczęła od zmiany nazwy restauracji na Bistro Sztufada oraz od metamorfozy wnętrza. W menu postawiła na typowo polskie dania takie jak klasyczny tatar, grochówka czy właśnie sztufada.

Goście pozytywnie ocenili wprowadzone zmiany.

ZOBACZ WIĘCEJ NA PLAYER.PL

Autor: js//rzw / Źródło: TVN

Czytaj także: