Cukier kosztuje dziś najwięcej od 28 lat i aż o połowę drożej niż przed rokiem. Co spowodowało jego wysokie ceny? Jakie są limity produkcji cukru w Unii Europejskiej i o ile zmniejszyły one wytwórstwo Polski? Wszystko lub prawie wszystko o sytuacji w cukrownictwie w rozmowie Marcina Kowalskiego z Mariuszem Kaźmierczakiem z Krajowej Spółki Cukrowniczej.
Cukier kosztuje dziś najwięcej od 28 lat i aż o połowę drożej niż przed rokiem. Co spowodowało jego wysokie ceny? Jakie są limity produkcji cukru w Unii Europejskiej i o ile zmniejszyły one wytwórstwo Polski? Wszystko lub prawie wszystko o sytuacji w cukrownictwie w rozmowie Marcina Kowalskiego z Mariuszem Kaźmierczakiem z Krajowej Spółki Cukrowniczej.
Autor: Marta Bartoszek
Źródło zdjęcia głównego: Marta Bartoszek