Osoby nietolerujące glutenu mogą posmakować nowej wódki, produkowanej z rosyjskich zbóż. Składa się z 88 proc. z kukurydzy, a z 12 proc. z gryki. Alkohol uzyskał 92 punkty (na 100 możliwych) w rankingu, przygotowywanym przez Beverage Testing Institute, zyskując miano “wyjątkowego”.Choć klienci mogą już spróbować bezglutenowych wódek, produkowanych przez lokalne gorzelnie, Stoli uważa się za pierwszego globalnego dystrybutora tego rodzaju alkoholu.
Zero glutenu
- Chcieliśmy stworzyć produkt, który z całą pewnością możemy reklamować jako pozbawiony glutenu, podobnie jak wiele firm, które modyfikują swoją ofertę dla klientów na bezglutenowej diecie - tłumaczył Patrick Piana, prezes Stoli. Zapewnił, że wódka jest wyprodukowana z całkowicie pozbawionych glutenu składników. Za butelkę o pojemności 750 ml trzeba zapłacić 19,99 dolarów.
Najlepiej sprzedającym się produktem spożywczym w Polsce jest wódka:
Najlepiej sprzedajcym się produktem spożywczym w Polsce jest wódka
Autor: pmb//km / Źródło: The Daily Meal