Co jemy podróżując koleją? Wars postanowił sprawdzić, na co nabieramy największej ochoty w drodze. Okazało się, że najchętniej zamawiamy tradycyjne polskie dania.
O tym, że spółka Wars SA zleciła profesjonalne badania kulinarnych gustów podróżnych, pisze "Życie Warszawy". Gazeta informuje, że przeprowadziła je pracownia badania opinii publicznej GfK Polonia.
Wyniki pokazały jednoznacznie: podróżny to tradycjonalista. Na śniadanie jada jajecznicę, na obiad - schabowego. W grupie najpopularniejszych dań są jeszcze pierogi, flaki i żurek. - Wyjątek stanowi piada - włoski placek z nadzieniem. Posiłek ten, chociaż został wprowadzony do menu stosunkowo niedawno, szybko zdobył uznanie podróżnych - mówi Ingrid Dahl, zajmująca się PR spółki.
Najlepsze śniadania
Wars sprawdził nie tylko co chcemy, ale również jak bardzo nam smakuje. – Respondenci wysoko ocenili ofertę śniadaniową – podkreśla Dahl. Ponad trzy czwarte ankietowanych uznało ją za bardzo dobrą lub dobrą.
Źródło: Życie Warszawy
Źródło zdjęcia głównego: TVN24