W Dobroniu (powiat pabianicki) doszło do zatrucia czadem w piekarni. Pięć osób trafiło do szpitala, ich życiu nie zagraża niebezpieczeństwo.
Do zatrucia doszło krótko po godzinie 15 podczas wypieku chleba. Pięcioro pracowników piekarni (czterech mężczyzn i kobieta) w wieku od 27 do 50 lat znalazło się pod wpływem szkodliwego gazu. U poszkodowanych wystąpiły omdlenia i wymioty.
Jak przekazał Michał Kuśmirowski, oficer prasowy pabianickiej straży pożarnej, na miejscu jako pierwsze były karetki pogotowia. Pracownicy piekarni zostali zabrani do szpitala, byli przytomni.
Przyczyną ulotnienia się tlenku węgla była prawdopodobnie awaria jednego z pieców gazowych do wypieku pieczywa - poinformowali strażacy.
Źródło: tvn24.pl
Źródło zdjęcia głównego: KP PSP Pabianice