Prawdopodobnie najostrzejsze wielkanocne jajo świata można zjeść w jednej z indyjskich restauracji w Londynie - donosi BBC News. Reklamowane jest jako pisanka "nie dla króliczków" ("not for bunnies") i zawiera aż trzy odmiany wyjątkowo ostrych papryczek chilli.
Restauracja twierdzi, że jej jajko jest tak ostre, jak 400 butelek sosu tabasco, a goście którzy chcieliby je choćby dotknąć, muszą założyć ochronne rękawice. Czy więc da się ją zjeść? Rzecznik restauracji, Asad Khan: - To raczej niekonwencjonalna wielkanocna uczta, ale jajka są naprawdę pyszne.
Nie zmienia to faktu, że żeby ich spróbować trzeba mieć ukończone 18 lat i podpisać specjalne oświadczenie, że spożywa jajko na własną odpowiedzialność.
Do tej pory w lokalu wyprodukowano 24 sztuki wyjątkowo "gorących" wielkanocych "łakoci". Ale właściciele zapewniają, że jeśli będzie popyt, będzie więcej jaj.
Autor: //kdj / Źródło: news.bbc.co.uk
Źródło zdjęcia głównego: facebook.com/IndiaDining