Najnowsza kontrola jakości, którą objęto przetwory owocowe i warzywne pochodzące z 89 zakładów przetwórczych. Nieprawidłowości jakie ujawnili inspektorzy, dotyczą aż 47 podmiotów, czyli 53% firm skontrolowanych. Czego przede wszystkim dotyczą nieprawidłowości ? O to Dorotę Balińską-Hajduk, dyrektor Biura Kontroli Jakości Handlowej pytał Marek Klapa.
Najnowsza kontrola jakości, którą objęto przetwory owocowe i warzywne pochodzące z 89 zakładów przetwórczych. Nieprawidłowości jakie ujawnili inspektorzy, dotyczą aż 47 podmiotów, czyli 53% firm skontrolowanych. Czego przede wszystkim dotyczą nieprawidłowości ? O to Dorotę Balińską-Hajduk, dyrektor Biura Kontroli Jakości Handlowej pytał Marek Klapa.
Autor: tvn
Źródło zdjęcia głównego: tvn