Kupując ekologiczną żywność płacimy za poczucie, iż w ten sposób przyczyniamy się do ochrony środowiska. Czy to wystarczy, by płacić za ekologiczne produkty dwa razy więcej niż za normalną żywność? O tym rozmawialiśmy w programie "Bilans" z naszymi gośćmi: dr inż. Urszulą Sołtysiak, dyrektor Agro BioTest i Andrzejem Gantnerem - Polska Federacja Producentów Żywności.
Kupując ekologiczną żywność płacimy za poczucie, iż w ten sposób przyczyniamy się do ochrony środowiska. Czy to wystarczy, by płacić za ekologiczne produkty dwa razy więcej niż za normalną żywność? O tym rozmawialiśmy w programie "Bilans" z naszymi gośćmi: dr inż. Urszulą Sołtysiak, dyrektor Agro BioTest i Andrzejem Gantnerem - Polska Federacja Producentów Żywności.
Autor: m.krzysztoszek
Źródło zdjęcia głównego: m.krzysztoszek