Zdrowe śniadanie: pasty z pietruszki i awokado

Zdrowe i smaczne pasty śniadaniowe
Pasty sniadaniowe z pietruszki i awokado
Co zjeść na śniadanie? To pytanie dręczy co rano każdego z nas. Jeśli tradycyjne, kontynentalne już się wam znudziło, mamy coś nowego! Pastę z pietruszki i pastę z awokado. Zaspokoją głód, dostarczą cennych składników odżywczych i nasycą na kilka godzin.

TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?

SPRAWDŹ NUMERY KANAŁÓW

Do zrobienia pasty z pietruszki potrzebujemy:

- pietruszkę

- migdały

- mleko sojowe

- czosnek

- pieprz

- oliwę z oliwek

Migdały zalewamy gorącą wodą, żeby łatwiej było zdjąć nich skórkę. Pietruszkę obieramy i kroimy. Do rondelka wlewamy sojowe mleko. Podgrzewamy. Dodajemy pokrojoną pietruszkę i ząbek czosnku. Gotujemy aż pietruszka będzie miękka. Następnie blendujemy z migdałami, doprawiamy i gotowe.

Właściwości pietruszki
Właściwości pietruszki

Pasta z awokado

Do zrobienia pasty z awokado potrzebujemy:

- dojrzałe awokado

- kakao

- banan

- orzechy włoskie

Awokado drążymy i wkładamy do miseczki. Dodajemy banana i trzy łyżeczki kakao. W moździerzu rozgniatamy orzechy i łączymy z pozostałymi składnikami. Blendujemy i gotowe.

Właściwości awokado
Właściwości awokado

Autor: mar/rp / Źródło: TVN Meteo Active

Czytaj także: