Co druga partia wyrobów garmażeryjnych ma etykiety z nieprawdziwymi informacjami, co piąta jest wybrakowana - to wyniki kontroli przeprowadzonej przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. W sumie skontrolowano 78 firm produkujących wyroby garmażeryjne. Najwięcej zastrzeżeń Inspekcji co do jakości wzbudziły pierogi z truskawkami, z serem i z kapustą. Dlaczego i z czego to wynika? O to pytaliśmy gościa programu "Biznes Lunch" Stanisława Kowalczyka - Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Co druga partia wyrobów garmażeryjnych ma etykiety z nieprawdziwymi informacjami, co piąta jest wybrakowana - to wyniki kontroli przeprowadzonej przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. W sumie skontrolowano 78 firm produkujących wyroby garmażeryjne. Najwięcej zastrzeżeń Inspekcji co do jakości wzbudziły pierogi z truskawkami, z serem i z kapustą. Dlaczego i z czego to wynika? O to pytaliśmy gościa programu "Biznes Lunch" Stanisława Kowalczyka - Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Autor: tvn
Źródło zdjęcia głównego: tvn