Ważne ostrzeżenie GIS dla grzybiarzy. Na tych terenach nie należy zbierać grzybów02:55Inspektorat wymienia także inne niebezpieczeństwa.
"Mamy dwa rodzaje daty ważności". Bruksela szykuje rewolucję00:33Komentuje dziennikarka i edukatorka ekologiczna Sylwia Majcher.
Ta dieta poprawia myślenie, pamięć i koncentrację? Nowe badania i zalecenia03:47Jakie produkty zalecają eksperci?
Słynna potrawa zagrożona. "Szokujące i smutne doniesienia"02:59Za kilkadziesiąt lat uprawa warzywa, które jest głównym składnikiem kimchi, może być niemożliwa.
Tak producenci oszukują klientów. Niepokojące wyniki kontroli oliwy03:31Nieprawidłowości stwierdzono w niemal 70 proc. zbadanej oliwy.
Kiepskie wyniki kontroli przetworów z grzybów. Prawie połowa nie spełnia norm jakościowych03:47Kontrola Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
Wyższe kary za marnowanie żywności. Rząd szykuje nowe przepisy03:29Resort rolnictwa zapowiada zmiany.
Mięso z laboratorium trafi na sklepowe półki. Będzie w karmach dla zwierząt 00:38W Wielkiej Brytanii.
Co naprawdę znajduje się w kebabie? Eksperci przebadali próbki03:07Analizy zostały zlecone przez reporterów programu "Uwaga!" TVN.
Latem rośnie liczba zatruć pokarmowych. Pięć zasad, jak ich uniknąć02:59To czas, gdy wiele osób korzysta z urlopów.
USA bez meksykańskich awokado. To odpowiedź na niebezpieczny incydent05:46Donosi meksykański dziennik "El Universal"
Zupy wycofane ze sprzedaży. "Ryzyko poważnego zatrucia"00:41Zaapelowano do wszystkich osób, które zakupiły te produkty, by zwróciły je do sklepu lub wyrzuciły.
Naukowcy opracowali recepturę zdrowszej czekolady03:47Słodycz uwalnia się w ustach wolniej niż w przypadku tradycyjnej ciemnej czekolady, ale jest w niej więcej nut owocowych i kwaśnych.