I z Podlasia, i z Podhala, czyli co można zjeść w Poznaniu

Na targach swoje produkty wystawia 128 wystawców
Na targach swoje produkty wystawia 128 wystawców
Źródło: MTP | Karolina Nawrot

Wystawcy z całej Polski prezentują swoje specjały na poznańskich targach, można spróbować smakołyków z różnych stron kraju.

Podczas Targów Smaków Regionalnych na 128 stanowiskach będzie można poznać smak m.in. kiełbasy z podlasia, kurpiowskiego chleba, oscypka z Podhala a także win, wędlin i rozmaitych przetworów regionalnych.

Wystawa do wtorku

Na targach prezentowane produkty będzie można również zakupić. W październikowy weekend wstęp jest bezpłatny. Targi Smak Regionów zakończą się we wtorek. Wszyscy chętni na spróbowanie specjałów mogą udać się do pawilonu 8a MTP.

Autor: to/mm / Źródło: TVN24 Poznań

Czytaj także: