Kiełbaski, kurczaki a dla bardziej wykwintnych podniebień łososie, kalmary, pstrągi, cukinie i kaczki - wszystko na grillu. Z wrocławskich Mistrzostw Polski w grillowaniu na pewno nikt nie wyszedł głodny.
Kurczak w sześciu smakach, korona z żeberek w miodzie, czy devolai z kaczki nadziewane serem i brokułami, a na deser opiekane na ruszcie owoce i warzywa - to tylko niektóre smakowe atrakcje, jakie czekały we Wrocławiu na grillowych smakoszy. Uczestniczący w konkursie kucharze dwoili się i troili, żeby zaspokoić apetyty wrocławian - i zachwycić jury. Przez żołądek do serca jurorów udało się trafić zupełnym kucharskim amatorom. Team Majerowicz ze swoją żeberkową koroną nie miał sobie równych.
Źródło: PAP/Radio Szczecin
Źródło zdjęcia głównego: TVN24