Koniec z kiełbasą i bigosem w Warsie. Spółka wprowadzi w tym roku zmiany, które obejmą kolejową kuchnię. - Ma być smacznie, zdrowo i nowocześnie - zapowiada w TVN CNBC Biznes prezes Warsu, Krzysztof Supa.
Wars, który w pociągach obsługuje w sumie kilkadziesiąt wagonów gastronomicznych, 38 z nich już poddał liftingowi, a 17 całkowicie zmodernizował. Teraz szykuje się do ataku na kubki smakowe podróżnych. W nowej karcie dań Warsu mają się znaleźć m. in. innymi propozycja dla wegetarian i nowe desery.
- Chcielibyśmy w tym roku wprowadzić menu bardziej takie lżejsze, w zależności od pory roku - powiedział w TVN CNBC Biznes Krzysztof Supa, prezes zarządu Wars. Nowy jadłospis ma trafić w gusta co bardziej wybrednych pasażerów. - Wars się kojarzył do tej pory niektórym z bigosem, kiełbasą, serem, co jest po prostu historią i to już taką odległą - mówił Supa.
Źródło zdjęcia głównego: TVN CNBC BIZNES