Kojarzeni są raczej z modą, ale napisali książkę o jedzeniu. "Atelier Smaku. 108 potraw kuchni wegetariańskiej" to nowy, pachnący malinami kulinarny album Joli Słomy i Mirka Trymbulaka.
- Zaczęło się od tego, że zostaliśmy wegetarianami i musieliśmy udowodnić rodzinie, że niczego nie straciliśmy - wspomina początki wegetariańskiej pasji Jola Słoma.
- Gotowanie szybko stało się naszą pasją, a pasja stała sie zawodem, do tego stopnia, że niektórzy zapomnieli, że zajmujemy się modą - żartuje Mirek Trybulak.
Album nie jest typową książką kucharską. Ponieważ autorzy na codzień zajmują się modą dużą wagę przywiązują do formy. W "Atelier Smaku..." ma nietypową okładkę, a każdy przepis wzbogacony został atrakcyjną fotografią. Policzone zostały kalorie i wartości odżywcze, dokładnie wyliczony czas przygotowania.
25 listopada o godz. 18.00 w Traffic Clubie przy ul. Brackiej 25 odbędzie się spotkanie z Jolą Słomą i Mirkiem Trybulakiem. Poprowadzi Michał Piróg, który napisał wstęp do albumu. Na spotkaniu będzie można posmakować wegetariańskiego smalcu. - Pokażemy jak go zrobić - zachęcają autorzy.
bako