TVN Meteo Active

TVN Meteo Active

Biegła przez 12 godzin. 40-latka ustanowiła nowy rekord Guinnessa

Pod koniec pierwszego miesiąca 2016 roku w księdze rekordów Guinnessa konieczna była aktualizacja z powodu 40-letniej Susie Chan. Kobieta ustanowiła nowy rekord w biegu na bieżni, pokonując w ciągu 12 godzin 104 km w tempie średnio 9 km/h. I chociaż pokonywała dłuższe trasy, to przyznała, że bicie rekordu było nie lada wyzwaniem.

Zwyczaje żywieniowe, które w rzeczywistości są bzdurami

Desery bezglutenowe są zdrowsze? Produkty odtłuszczone i bez dodatku cukru to przepis na szczupłą sylwetkę? Węglowodanów najlepiej unikać, ponieważ tuczą? Zadanie takich pytań na internetowym forum jest jak wsadzenie kija w mrowisko, wszczynając gorącą dyskusję. Jednak zamiast się kłócić z anonimowym użytkownikiem w sieci lepiej zapytać eksperta, który powie, jak jest naprawdę.

Sprawdź, jak naturalnymi metodami pozbyć się "pomarańczowej skórki"

Cellulit to zmora niemalże wszystkich kobiet, których ciało fizycznie dojrzało. Znienawidzona tak zwana "skórka pomarańczowa" to wróg numer jeden, z którym walczymy na wszystkie sposoby, uderzając weń dietą, zabiegami i kosmetykami. Ale można go także pokonać nie wydając fortuny w drogerii.

Brak Ci motywacji? Dodaj jej sobie zdjęciami nagiej joginki, baletnicy i modelki

Kiedy postanawiamy wreszcie pozbyć się nadprogramowych kilogramów, porady dietetyka, trenera i nasze dobre chęci nie zawsze wystarczą. Gdy dopada nas popularny "leń" czy kryzys, warto sobie przypomnieć, o co walczymy. Na przykład przeglądając na Instagramie zdjęcia publikowane przez najpopularniejsze trenerki, baletnice czy instruktorki jogi, wykonujące różne asany, w tzw. stroju Ewy. Od razu chce się potrenować, prawda?

Złota siódemka. Zioła i przyprawy, których koniecznie musisz używać

To, co ląduje na Twoim talerzu, jest wynikiem przemyślanej decyzji. Ma dostarczyć Ci energii oraz poprawić Twoje zdrowie i samopoczucie, nie szkodząc sylwetce? W takim razie pewnie nie brak na nim warzyw. Ale w prosty sposób można uczynić je jeszcze lepszymi. Jak? Zwyczajnie: dodając szczyptę przypraw i świeże zioła.

"Jesteśmy Tygrysami". Krótka historia o tym, że może być gorzej

- Najpierw będzie trzęsienie ziemi, a potem napięcie ma nieprzerwanie rosnąć - to przepis na porządny thriller według Alfreda Hitchcocka. Można powiedzieć, że w sobotę poczułam się jak gwiazda jego filmów, biorąc udział w pewnym biegu - opowiada nam Anna Szlendak, producentka TVN24. Przeczytajcie jej relację z V Biegu Tygrysa.

"Mrożone gacie" to najnowsza zimowa moda

Dla najnowszego zimowego trendu odpowiednie byłoby powiedzenie: "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma". Grupa kreatywnych Amerykanów postanowiła wykorzystać panujące mrozy, by stworzyć swojego rodzaju niezwykłe "rzeźby".

"Bardzo dużo produktów udaje". A Ty wiesz, co jesz?

Kiszonki to bogate źródło zdrowia, dostępne na bazarach i sklepowych półkach. Niestety, nietrudno trafić na produkty, które tylko kiszonki udają, będąc tak naprawdę kwaszonkami. Czym się różnią i dlaczego jedne warto jeść, a drugich jak ognia unikać, wyjaśniał w programie "Dzień Dobry TVN" kucharz Piotr Kucharski.