Wiele osób marzy o szczuplejszej sylwetce i chciałoby osiągnąć ten cel do sylwestra. Do świętowania Nowego Roku zostały jednak zaledwie trzy tygodnie. Czy istnieje dieta cud, dzięki której będziemy w stanie schudnąć w tak krótkim czasie?
8 grudnia 2016, 18:37
Jeśli nasz metabolizm jest zbyt wolny, tyjemy. Tempo przemiany materii w dużej mierze zależy od nas samych. Co zrobić, żeby proces ten funkcjonował poprawnie?
8 grudnia 2016, 8:28
Sposób odżywiania ma ogromne znaczenie dla zdrowia i urody. Nie da się zachować promienistej i gładkiej skóry, jeśli nie dostarczymy jej wszystkich potrzebnych składników. Co jeść, żeby mieć piękną cerę?
5 grudnia 2016, 14:55
Lepszy jest hummus domowy czy sklepowy? W Dzień Dobry TVN wyjaśniła to prowadząca program "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" Katarzyna Bosacka. Powiedziała też, jakie zdrowotne właściwości ma to danie.
3 grudnia 2016, 15:30
Ludzie, którzy stosują dietę odchudzającą, zwykle tyją po jej zakończeniu. To tzw. efekt jo-jo, którego przyczyny były do tej pory nieznane.
30 listopada 2016, 12:50
Kurkuma to przyprawa o wielu dobroczynnych właściwościach. Działa antynowotworowo, wzmacnia pracę mózgu, a także ma właściwości przeciwzapalne, przez co podnosi odporność. Warto dodawać ją do potraw, szczególnie podczas chłodnych, jesienno-zimowych dni.
27 listopada 2016, 12:40
Imbir ma bardzo korzystny wpływ na nasze zdrowie, ma właściwości rozgrzewające i odchudzające. Jak wykorzystać go w walce z przeziębieniem? O imbirze i jego właściwościach opowie dziennikarka Agnieszka Cegielska.
26 listopada 2016, 15:07
Przyczyn powstawania trądziku jest wiele i często trudno je określić. Jak sobie jednak z nim poradzić? Produkty, które działają antybakteryjnie, każdy z nas znajdzie w swojej kuchni. Zrób pierwszy, naturalny krok do pięknej cery.
25 listopada 2016, 15:08
Każdy z łatwością może przyrządzić taki napój. Jest on źródłem witamin i minerałów. Jak się okazuje, ma także szereg innych właściwości.
24 listopada 2016, 14:44
Mikołaj Rey w "Dzień Dobry TVN" spotkał się z kulturystą Przemysławem Forbotko. Zaproponował mu ciekawe i szybkie do przyrządzenia danie, odpowiednie dla jego stylu życia.
22 listopada 2016, 11:12
Nasza wątroba bardzo ciężko pracuje, aby chronić nas przed toksynami. Warto ją wspomóc - zwłaszcza na początku tygodnia, po weekendzie pełnym dobrej zabawy.
21 listopada 2016, 17:07
Choć glony wyglądają mało apetycznie i niechętnie po nie sięgamy, warto wpleść ten produkt do naszych potraw. Zawierają wiele cennych właściwości i wspierają nasze zdrowie.
20 listopada 2016, 16:37
Jak groźny jest tytoń? Wyjaśnił to w "Dzień Dobry TVN" Tadeusz Orłowski z Instytutu Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie.
19 listopada 2016, 21:10
W codziennym życiu często towarzyszy nam stres. Jak sobie z nim radzić? Jak go zwalczać? Okazuje się, że istnieje wiele znanych nam, naturalnych produktów, które pomogą z nim wygrać.
18 listopada 2016, 16:08
Pieczarki są dostępne przez cały rok, dzięki czemu ich cenne właściwości mamy na wyciągnięcie ręki.
17 listopada 2016, 10:48
Chleb chlebowi nierówny. Na sklepowych półkach mamy do wyboru bułki, kajzerki, bagietki, bezglutenowe wypieki, chleby pełnoziarniste, na zakwasie, pszenne i gryczane. Które wybrać? Które są najzdrowsze i czym kierować się przy ich wyborze?
15 listopada 2016, 13:43
Kapusta króluje w tradycyjnych polskich potrawach. Nic dziwnego, ponieważ ma wiele pozytywnych właściwości. Ta kiszona świetnie sprawdzi się podczas odchudzania oraz w walce z kacem.
14 listopada 2016, 21:28
Boicie się pszenicy? Niepotrzebnie. Ważne, żebyście sięgali po nią mądrze. Dietetyk Aneta Łańcuchowska poleca przede wszystkim pszenicę orkiszową.
12 listopada 2016, 19:53
Najnowsze badania wykazały, że zjedzenie wczesnego obiadu podnosi metabolizm i ogranicza zachcianki. Wcześniejszy obiad może mieć więc korzystny wpływ na naszą sylwetkę. Są jednak także słowa krytyki na temat tego nowego planu żywieniowego.
12 listopada 2016, 10:13
Suszone owoce zawierają wiele witamin i minerałów oraz naturalny cukier. Są bardzo zdrowe, ale niestety też tuczące. Czy warto zatem włączyć je do swojej diety mimo, że mają tak dużą liczbę kalorii?