Pyszny krem z pomidorów. Przepis boksera-wegetarianina

Kremowa zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym
Przepis na wegański krem pomidorowy z mlekiem kokosowym
Źródło: TVN Meteo Active
Grzegorz Sobieszek, trener boksu tajskiego w Academia Gorila, od wielu lat nie je mięsa. Obala on tym samym mit, że osoby trenujące sztuki walki, aby odnosić sukcesy, potrzebują białka zawartego w mięsie. Poznajcie jego przepis na bezmięsną i pyszną kremową zupę pomidorową z mlekiem kokosowym.

TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?

SPRAWDŹ NUMERY KANAŁÓW

Do przygotowania kremu pomidorowego z kokosową nutą będziesz potrzebować:

- 250 ml przecieru pomidorowego- 2 łyżki koncentratu pomidorowego- 250 ml mleka kokosowego- 5 łyżeczek oleju kokosowego- korzeń imbiru- włoszczyzna- orzechy makadamia- migdały blanszowane- papryczka chili- natka pietruszki- przyprawy: sól himalajska, ziele angielskie, czarny pieprz, liść laurowy

Przygotowanie

Gotowanie zupy według przepisu Grzegorza Sobieszka zajmuje około 30 minut. Na początek należy umyć i pokroić warzywa. Następnie wrzucić je do rozgrzanego garnka, gdzie chwilę na oleju kokosowym powinny się podsmażyć. Gdy się lekko zarumienią, trzeba zalać je wodą i dodać przyprawy - sól himalajską, ziele angielskie, czarny pieprz i liść laurowy. Gdy bulion zacznie wrzeć najwyższy czas go zblendować, dodając mleko kokosowe, przecier i koncentrat pomidorowy.

Gdy zupa będzie miała gładką konsystencję dodaj orzechy makadamia i migdały. Po przelaniu jej do talerza lub miseczek udekoruj poszatkowaną natką pietruszki.

Smacznego!

Autor: stella/mab / Źródło: TVN Meteo Active

Czytaj także: