W najnowszym odcinku "Teraz kuchnia" Beata Śniechowska proponuje lekki i pyszny, pastelowy chłodnik z awokado. Jest prosty i szybki do przygotowania. Zobacz, jakich składników potrzebujesz i przyrządź go w swojej kuchni!
TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?
Do przygotowania pastelowego chłodnika z awokado Beaty Śniechowskiej potrzebujesz:
- awokado (pół lub całą sztukę), - 2-3 ogórki gruntowe, - 1 ząbek czosnku, - 1/3 papryczki chili, - 100 ml bulionu warzywnego, - 100 ml maślanki, - sok z limonki, - kurkumę, - pieprz, - sól morską.
Jak to zrobić?
Aby przygotować chłodnik o bajecznym, pastelowym kolorze musisz kolejno: obrać awokado ze skórki, pozbyć się pestki i pokroić w kawałki. W kawałki pokrój także ogórka, nie pozbawiając go jednak skórki, w której kryje się całe bogactwo witamin i cennych składników odżywczych. Wszystkie wymienione składniki umieść w wysokim naczyniu i zblenduj lub po prostu wrzuć do miksera.
Smacznego!
Autor: stella/kka / Źródło: TVN Meteo Active
Źródło zdjęcia głównego: TVN Meteo Active