Kanapki, ciastka, słone przekąski - to po nie najczęściej sięgamy w drodze nad morze czy w góry. Pora zmienić ten zły nawyk. Dietetyk Aneta Łańcuchowska podpowiada, co zabrać w drogę na urlop.
TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?
Czy ktoś z was pomyślał kiedyś o tym, że wspaniałym rozwiązaniem na posiłek w drodze są pasteryzowane dania obiadowe? To zdrowsze i pożywniejsze rozwiązanie niż fast food, o który w trasie najłatwiej. Jak przygotować taki pasteryzowany obiad?
Jak pasteryzować?
- Wystudzone danie wkładamy do wyparzonego słoika, zakręcamy i wkładamy do gorącej wody. Woda powinna przykrywać cały słoik. Gotujemy przez 20-25 min. Studzimy i gotowe - wyjaśnia Aneta Łańcuchowska.
Taki obiad możemy przechowywać ok 6 tygodni i to bez znaczenia czym mamy danie z mięsem czy też bez.
Autor: mar/mk / Źródło: TVN Meteo Active