Po treningu, szczególnie siłowym, potrzebujemy węglowodanów, białka i zdrowych tłuszczów. Znajdziemy je w kanapkach - nie tylko tych tradycyjnych. Alicja Than w magazynie "M jak mężczyzna" poleca onigiri, czyli japońską kanapkę ryżową.
TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?
Jak wykonać taką japońską kanapkę? Krótkoziarnisty ryż japoński gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kiedy jest jeszcze ciepły, dodajemy odrobinę soli i ziarna sezamu, mieszamy. Następnie szykujemy dół onigiri, czyli formujemy niewielką kulkę, spłaszczamy ją i kładziemy na to wcześniej upieczonego łososia. Przykrywamy drugą taką samą warstwą ryżu i formujemy w stożkową kulkę. Na koniec zawijamy ją w wodorost nori. Smacznego.
Autor: mar/map / Źródło: TVN Meteo Active