Produkty, które podkręcają spalanie tłuszczu, nie pochodzą z laboratorium wielkich koncernów farmakologicznych, a z natury.
TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?
Przedstawiamy 5 produktów, które można bez trudu nabyć w pobliskim sklepie, a które są potężnym wsparciem w procesie spalania niepożądanych fałd tłuszczu.
1. Czerwona herbata pu-erh
Ta herbata o specyficznym, nieco kwaśnym smaku - kojarzącym się niektórym z kurzem, a innym z błotem - jest znakomitym środkiem na przyspieszenie spalania tkanki tłuszczowej. Jednak czerwona herbata nie tylko pobudza wydzielanie się soków trawiennych i pracę jelit, ale ma ochronne działanie na cały organizm. Chroni wątrobę, wzmacnia zęby, obniża poziom złego cholesterolu i zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych.
2. Karczochy
To niezbyt popularne na polskich stołach warzywo zawiera w sobie substancję zwaną cynaryną, która pobudza wydzielanie śliny oraz enzymów trawiennych. Są także bogate w inulinę, cukier sprzyjający rozwojowi prawidłowej flory bakteryjnej w jelitach. Jeden do dwóch karczochów dziennie wystarczy, aby zgubić około 1 kilograma.
3. Cynamon
Ta pozyskiwana z kory drzewa przyprawa ma wspaniałe właściwości i zaliczana jest do grupy naturalnych termogeników - substancji, których spożycie podnosi temperaturę organizmu i podkręca spalanie tłuszczu. Zdaniem badaczy podkręca je nie byle jak, bo na poziomie średnio 25 proc.
4. Ryby morskie
Okazuje się, że mięso ryb morskich - tych najtłustszych, takich jak łosoś czy halibut - to wspaniały sprzymierzeniec w walce o sylwetkę. Są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które są odpowiedzialne za wspomaganie procesu spalania. Dlaczego? Ponieważ nasilają działanie leptyny, hormonu odpowiedzialnego za uczucie sytości.
5. Mleko (chude lub odtłuszczone)
Chude mleko ma udowodnione naukowo właściwości które zainteresują każdego, kto pragnie schudnąć: potrafi wspomóc spalanie tłuszczu. Wystarczy wypijać 3 szlanki tego płynu dziennie, by zaobserwować pozytywne skutki. Należy sięgać po chude lub odtłuszczone. Dodatkowe plusy? To zdrowe źródło składników mineralnych (np. wapnia) i witamin.
Autor: stella/kka / Źródło: TVN Meteo Active
Źródło zdjęcia głównego: TVN Metective