Restauracja Amber Room znajduje się na parterze w Pałacu Sobańskich, który jest siedzibą Klubu Polskiej Rady Biznesu. Od września 2009 roku restauracja jest dostępna nie tylko dla członków Klubu.
Serwują nowoczesną kuchnię polską - wiele z tradycyjnych dań jest oferowana w nowej, autorskiej formie wykorzystując współczesną wiedzę kulinarną i światowe trendy kulinarne. Do tego nowoczesne i przytulne wnętrze, szeroka karta win, ciekawe koktajle i profesjonalna obsługa.
W ofercie między innymi jest biznes lunch i podwieczorek.
Biznes Lunch w tygodniu między 12:00 – 15:00 (88 PLN za osobę) - codziennie zmieniane menu w którym jest do wyboru przystawka, główne danie i deser, a także selekcja petit fours, kawa, herbata i woda.
Afternoon Tea w tygodniu między 15:00 – 18:00 (59 PLN za osobę) – do wyboru są różne gatunki herbaty i kawy, ciasteczka i angielskie "scones" wypiekane w restauracji, serwowane z konfiturą i waniliową śmietaną oraz mini kanapki.
Za wszystkie kulinarne pomysły jest odpowiedzialny Szef Kuchni Jacek Grochowina, który wcześniej spędził 5 lat pracując w Londynie w Hotelu Ritz. Doświadczenie zdobywał również w londyńskich restauracjach Le Gavroche (2 gwiazdki Michelin), Capitol (2 gwiazdki Michelin), Tom Aikens (1 gwiazdka Michelin), i The Grill w Hotelu Dorchester. Jest laureatem kilku nagród, w tym "Annual Award of Excellence 2008" przyznawanej przez Brytyjską "Academy of Culinary Arts".