Kiedy brakuje czasu, w kuchni najlepiej sprawdzają się najprostsze rozwiązania. Co powiecie na wegańskie pesto z cukinii?
TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?
Autorem przepisu jest Przemysław Nadolny, nauczyciel ashtanga jogi, prowadzący portal bosonamacie.pl. Czas przygotowania wegańskiego pesto to tylko 15 min.
Do ugotowania wegańskiego pesto potrzebujemy:
2 cukinie
garść orzechów ziemnych
świeżą bazylię
3 ząbki czosnku
makaron ryżowy
garść kaparów
pomidorki koktajlowe
oliwę z oliwek
sól himalajską
czarny pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cukinię kroimy w kostkę, czosnek i bazylię siekamy na bardzo drobne kawałeczki. Na patelni prażymy orzechy, wlewamy oliwę, dodajemy bazylię z czosnkiem, mieszamy, wrzucamy cukinię, dusimy, dodajemy kapary, pomidorki koktajlowe, łączymy z makaronem. Doprawiamy solą i pieprzem i gotowe.
Autor: mar/jap / Źródło: TVN Meteo Active