Pomysł na szybki obiad: wegańskie pesto z cukinii

Przepis na wegańskie pesto
Wegańskie pesto
Kiedy brakuje czasu, w kuchni najlepiej sprawdzają się najprostsze rozwiązania. Co powiecie na wegańskie pesto z cukinii?

TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?

SPRAWDŹ NUMERY KANAŁÓW

Autorem przepisu jest Przemysław Nadolny, nauczyciel ashtanga jogi, prowadzący portal bosonamacie.pl. Czas przygotowania wegańskiego pesto to tylko 15 min.

Do ugotowania wegańskiego pesto potrzebujemy:

2 cukinie

garść orzechów ziemnych

świeżą bazylię

3 ząbki czosnku

makaron ryżowy

garść kaparów

pomidorki koktajlowe

oliwę z oliwek

sól himalajską

czarny pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cukinię kroimy w kostkę, czosnek i bazylię siekamy na bardzo drobne kawałeczki. Na patelni prażymy orzechy, wlewamy oliwę, dodajemy bazylię z czosnkiem, mieszamy, wrzucamy cukinię, dusimy, dodajemy kapary, pomidorki koktajlowe, łączymy z makaronem. Doprawiamy solą i pieprzem i gotowe.

Autor: mar/jap / Źródło: TVN Meteo Active

Czytaj także: