Jak wynika z badania firmy Ipsos „Trendy w zwyczajach żywieniowych Polaków” w 2011 roku o 6 procent spadła liczba osób, które deklarują jedzenie posiłków w restauracjach, u rodziny, czy w budkach w porównaniu z ubiegłym rokiem. Ponad połowa badanych deklaruje, że nigdy nie zamawia gotowych posiłków do domu. Jakie wnioski płyną z tego badania dla osób, które myślą o własnym biznesie gastronomicznym? Rozmowa z Andrzejem Anterszlakiem, kierownikiem zespołu badań ilościowych Ipsos.
Jak wynika z badania firmy Ipsos „Trendy w zwyczajach żywieniowych Polaków” w 2011 roku o 6 procent spadła liczba osób, które deklarują jedzenie posiłków w restauracjach, u rodziny, czy w budkach w porównaniu z ubiegłym rokiem. Ponad połowa badanych deklaruje, że nigdy nie zamawia gotowych posiłków do domu. Jakie wnioski płyną z tego badania dla osób, które myślą o własnym biznesie gastronomicznym? Rozmowa z Andrzejem Anterszlakiem, kierownikiem zespołu badań ilościowych Ipsos.
Autor: tvn
Źródło zdjęcia głównego: tvn