Michał Toczyłowski z FOOD LAB STUDIO i Grow with culinary podpowiada, co pysznego można w szybki sposób przyrządzić na śniadanie. W dzisiejszym odcinku: miętowy kuskus na soku pomarańczowym z jabłkiem, rabarbarem i truskawkami.
TVN METEO ACTIVE TO NAJBARDZIEJ WIARYGODNE INFORMACJE O ZDROWYM STYLU ŻYCIA! JAK OGLĄDAĆ TVN METEO ACTIVE?
Do przygotowania śniadania według przepisu Michała Toczyłowskiego z FOOD LAB STUDIO i Grow with culinary potrzebujesz:
- kaszy kuskus, - soku pomarańczowego, - soku ze świeżej cytryny - brązowego cukru, - truskawek, - rabarbaru, - jabłka, - świeżej mięty.
Przygotowanie
Zagotuj w rondelku sok pomarańczowy, dosładzając go do smaku brązowym cukrem. Do miski wsyp suchą kaszę kuskus i zalej gorącym sokiem. Odstaw na kilka minut aby kasza odpowiednio nasiąkła sokiem. Gdy kasza będzie gotowa, wymieszaj ją z sokiem wyciśniętym z jednej połówki cytryny i posiekanymi ziołami.
Przygotuj pozostałe składniki: pokrój jabłko w cienkie plastry, a rabarbar - w cienkie słupki. Truskawki pozbaw szypułek i rozkrój na krzyż.
Gotowy kuskus przełóż do miseczki, dodaj owoce i rabarbar i przystrój kilkoma listkami mięty.
Smacznego!
Autor: stella/kka / Źródło: TVN Meteo Active
Źródło zdjęcia głównego: TVN Meteo Active