Państwowa Inspekcja Pracy zapowiada wzmożone kontrole w firmach. Inspektorzy będą szczegółowo sprawdzać czy pracodawcy zapewnili w czasie upałów odpowiednie warunki pracownikom, przede wszystkim nieograniczony dostęp do wody. W trosce o pracowników można wprowadzić przerwy w czasie pracy, innym rozwiązaniem jest skróceniem godziny pracy. Można też, jak podpowiada Katarzyna Żmijewska, podczas spotkań biznesowych częstować pracowników i klientów świeżymi owocami czy warzywami zamiast ciastek. O to jak zarządzać pracownikami w czasie upałów nie studząc ich motywacji pytał Paweł Blajer Katarzynę Żmijewską z Great Place To Work Institute Polska, która była gościem programu "Biznes Lunch"
Państwowa Inspekcja Pracy zapowiada wzmożone kontrole w firmach. Inspektorzy będą szczegółowo sprawdzać czy pracodawcy zapewnili w czasie upałów odpowiednie warunki pracownikom, przede wszystkim nieograniczony dostęp do wody.
W trosce o pracowników można wprowadzić przerwy w czasie pracy, innym rozwiązaniem jest skróceniem godziny pracy. Można też, jak podpowiada Katarzyna Żmijewska, podczas spotkań biznesowych częstować pracowników i klientów świeżymi owocami czy warzywami zamiast ciastek. O to jak zarządzać pracownikami w czasie upałów nie studząc ich motywacji pytał Paweł Blajer Katarzynę Żmijewską z Great Place To Work Institute Polska, która była gościem programu "Biznes Lunch"
Autor: tvn
Źródło zdjęcia głównego: tvn