Co trzecia złowiona ryba nie trafia na stół

Najnowsze

FAO alarmuje, że co trzecia złowiona ryba nie trafia na stołyTVN24 BiS
wideo 2/3

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa alarmuje, że nieracjonalne połowy doprowadzają do przetrzebienia populacji ryb i powodują, że coraz więcej ich gatunków jest zagrożonych. Z drugiej strony przybywa hodowli ryb morskich, na przykład łososia. Tyle że ryby hodowlane, karmione sztucznymi karmami, nie są już tak zdrowe jak dziko żyjące. Wcześniejsze badania wykazały na przykład, że w hodowlanych jest mniej korzystnych dla naszego zdrowia kwasów Omega-3. O szczegółach w programie "24 Godziny" mówił Mateusz Walczak.

Program "24 Godziny" od poniedziałku do piątku o godz. 21.00 na antenie TVN24 BiS.

Autor: red. / Źródło: TVN24 BiS

Źródło zdjęcia głównego: Shutterstock